Otellerimiz       Alanya Hotel Midi       Midi Suites

Tatile Çıkarken Alınması Gerekenler

Alanya da her ne kadar aradığınız ya da ihtiyacınız olan her şeyi bulma imkanınız olsa da evden çıkmadan önce kontrol etmeniz gereken ve sizin olmazsa olmazlarının yer alması gereken bir valize ihtiyaçlarınızı sığdırmanız gerekiyor. Bir de havaalanlarında sınırlı kg limitlerini göz önünde bulundurursak ince eleyip sık dokumak gerekiyor ne almanız gerektiğiyle ilgili.Alanyalovers sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacak ve geri dönüşünüzde alabileceğiniz hediyelere karşı valizinizde yer kalması için liste hazırlamanızda yardım edecektir.Öncelikle ister hafızanızda oluşturun isterseniz de elinize kağıt kalem alarak başlayalım listemize.
1. Önemli şeyleri almadan evden ayrılmayın
Asla unutmamanız gereken eşyaların başında cüzdanınız, geçerli pasaportunuz ve seyahat biletlerinizi çıkmadan önce kontrol edin.Bunları sürekli elinizin altında kolay ulaşabileceğiniz bir el çantasına koyarsanız daha rahat edersiniz.
2. Acil durum çantanız
Tatilinizin kusursuz başlaması ve kusursuz bir şekilde devam ederek sonlanmasını istiyorsanız düzenli olarak kullandığınız ya da seyehatiniz veya tatiliniz sürecinde sizi rahatsız edebilecek sağlık problemlerine karşı önleminizi almayı unutmayın.Bu demek değil ki bavulunuzu ecza dolabına çevirin sadece acil durumlarda her türlü sağlık probleminize iyi gelebilecek ilaçları alın.Şehirden uzak bir kampa gitmiyorsanız gideceğiniz yerde mutlaka bir sağlık kuruluşu vardır.
3. Değerliler el çantasına 
Her ne kadar havayolu şirketleri eskiye nazaran daha profesyonel bir şekilde çalışsalar da tedbiri elden bırakmamak en iyisidir.Bu yüzden nasıl ani durumlara karşı ilaçlarımızı el çantamıza koyuyorsak değerli eşyalarımız olan kamera,para,yüzükler,değerli takılarımıza kadar hepsini elimizin altında tutmak en iyisidir.
4. Kıyafet seçimi
Tatilinizin süresine ve bavulunuzun yeterliliğine bağlı olarak nekadar alacacağınız size kalmış fakat biz size şunu söyleyebiliriz ki o da heryere hitap eden kıyafetler seçmenizdir. Rahat kıyafetler seçmekle birlikte akşam dışarı çıkmak için de bir iki parça kıyafet alın mutlaka. 
5. Kozmetik Dünyası
Bu kremi alayım şu losyonu da alayım şunu da bunu da derken tatilde bavulunuzu açtığınızda bütün eşyalarınızın vıcık vıcık kremlenmiş ya da şampuanlanmış bir görüntüsüyle karşılaşmak istemiyorsanız hepsini almanıza gerek yok.Gideceğiniz yer de muhtemelen aradığınız ya da ihtiyacınız olan herşey vardır.Başka yerde bulamayacağınızı düşündüğünüz özel krem ya da losyonlarınızı mutlaka alın tabi ama siz yine de onları bir poşetin içine koyarak yerleştirin çantanıza.
6. Ayakkabı aşkı
Sevgili hanımlar için bütün ayakkabıları çocuğu gibi olsa ve hepsini almak istese de tatil süreciniz de bavulunuz da hepsi için kısıtlı.Bu yüzden seçmeye en rahat olanından ve gittiğiniz yerde mutlaka lazım olabilecek olaanı tercih etmelisiniz.Bizim size önerimiz sandalet,spor ayakkabı ve bir tane de en sevdiğiniz ama yine de en rahat topuklu ayakkabınızı alabilirsiniz.Yine tatilinizin süresine bağlı olarak seçenekleri çoğaltabilirsiniz ve bavulda alan yaratmak için en çok yer kaplayan ayakkabınızı seyehat esnasında giyerek alan yaratbilir ve çoraplarınızı da diğer aykkabıların içlerine koyarak yer edinebilirsiniz.
7. Tatil Hediyeleri
Daha önce de söylediğimiz gibi gideceğiniz yer de neleri beğenip alacağınız tam bir muamma.Kendinize nekadar kısıtle koyarsanız koyun o sınırlar aşmak içindir.Hatıralık eşyalar olsun,sevdiklerinize aldıklarınız olsun evinize tatile giderken götürdüğünüzden daha fazlasıyla döneceğiniz için bavulda yeterli alan bıraktığınızdan emin olun.
8. Hassaslara hassasiyet
Gittiğiniz yere hediye olarak kırılabilecek eşyalar götürüyorsanız eğer onları köpük koruyucuya sarmak yada bavulun en güvenli yeri olan ortasında kıyafetler arasına koymak vardığınız yerde tak parça halinde bulmanıza yardımcı olacaktır.
9. Kıyafeleri sarmayı deneyin
Düşündüğünüzde nasıl olacak bu kırışmazmı diye aklınızdan geçebilir ve biraz tartışmaya açık bir ipucu olabilir. Yine de en iyi yolu sizin bilmenizle beraber bizim ki bir fikir sunmaktır faydasını gördük. 
10. Sıvı limitleri
Hiçbirimizin hoşuna gitmese de bagaj kuralları diye bir gerçek var havaalanlarında ve bu yüzden ne kendimizi ne de karşımızdaki kişileri zor duruma sokmamak için izin  verildiği kadarını çantaya yerleştiriyoruz ve çantada çok yer kaplamamasına özen gösteriyoruz.
11. Priz çeviriciler
Eğer ihtiyacınız varsa, seyahatinizden önce satın alarak havaalanındaki aşırı fiyatlardan da kurtulmuş olursunuz.
12. Kategorilendirin 
Aradığınızı aradığınız an bulmanın tek yolu onları kategorilendirmektir. Tişörtleri tişörtlerle,pantolonları pantolonlarla bir araya koyun ve karışıklığa son verin.
13. Mini gardrop 
Mini gardrop olarak bahsettiğimiz şey herhangi bir acil duruma karşı (bavul kaybı,sağlık problemi vb.) el çantanızda temiz iç çamaşırı ve hafif kolay taşınabilir kıyafet bulundurmak yararınıza olabilir.
14. Hava durumu
Bavul hazırlamadan önce ilk yapılacaklar arasında bir numarayı gideceğiniz yerin hava durumuna bakmak yer  alıyor.Gideceğiniz yer için hava durumunu tahmin etmek yerine detaylı bir şekilde dönemsel olarak bakın ve sizin tatil süreciniz nasıl bir hava durumundan geçecek öğrenin ve bavulunuzu ona göre hazırlayın.
15. Önemliler 
Herhangi bir anda lazım olabileceğine inandığınız eşyalarınız varsa ceket ya da şal gibi bunları valizinizin üstüne yerleştirirseniz ihtiyaç duduğunuz da daha kolay çıkartıp alabilirsiniz.
16. Havlu?
Evet çok yer kaplıyorlar ve alıp almamakla ilgili yaşanan gelgit sinir katsayınızı yükseltebilir.  Bu konuda önce şunu bir düşünün tatilinizi geçireceğiniz yer size havlu sağlayacak mı? Buna karar verin ve ona göre hazırlayın bavulunuzu.
17. Bagaj kısıtlamarını iyi inceleyin
Konaklama yerinize ulaşıp buvulunuzu açtığınızda aradığınızı anında bulamıyorsanız bu şimdiden tatilinizin kum saati gibi akmaya başladığının kanıtıdır.Böyle bir sorun yaşamak istemiyorsanız o hepsini çok sevdiğiniz elbiselere ya da çeşit çeşit ayakkabılara ihtiyacınız yok.Bir de unutmamanız gereken seçtiğiniz havayolu şirketinin bagaj ağırlığı için ne kadar limit verdiğidir.Bunu bilirseniz seçeneklerinizi de belirlemiş olursunuz.Dönüşünüzü de hesaba katmayı unutmayın malum gittiğiniz yerde neyi beğenip alacağınız belli olmaz.